Holding
Smanji otpad
Možda nam se ponekad čini da ne možemo previše utjecati na količine otpada koje zajednički stvaramo i odlažemo na odlagališta, ali to baš nije tako. Mnogo je sitnica koje često ne primjećujemo, a užurbanost svakodnevice utjecala je i na to da neke stvari radimo automatski ili zato što nam je tako jednostavnije. No, svatko od nas može pametno gospodariti otpadom 365 dana u godini i svatko od nas može malim promjenama u ponašanju doprinijeti smanjenju ukupnih količina otpada koje stvaramo.

Tijekom dana često možemo svjesno raditi na smanjivanju otpada koji stvaramo. Od doručka do večere, možemo poduzeti niz sitnih  koraka čiji će ishod odrediti koliko otpada stvaramo. Otpad ne nastaje samo u kuhinji; ponekad kupujemo nepotrebne stvari, a ponekad odbacujemo proizvode koje možemo popraviti i ponovno koristiti  čime dodatno povećamo količine otpada. 

Ukoliko prihvatimo da je pametno gospodarenje otpadom 365 dana u godini isključivo stvar boljih navika i uložimo mrvicu više truda, sigurno ćemo smanjiti količine otpada u gradu Zagrebu.


Pitate se kako? Lakše je nego što mislite!
U nekoliko klikova donosimo vam brojne savjete – neke od njih već sigurno znate, a one koje ne znate mogli bi vas potaknuti na nove ideje o tome kako pametno gospodariti otpadom 365 dana u godini.
Rado bismo čuli i vaše mišljenje i ideje pa vas pozivamo da nam ih pošaljete, a mi ćemo ih podijeliti s našim sugrađanima.


Ispisi stranicu