Holding
Aktualnosti i arhiva
Tijekom 2016. godine Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća nabavlja pet mobilnih reciklažnih dvorišta, koja će biti raspoređena po Gradu sukladno dogovorima s Vijećima gradskih četvrti.
Gospodarenje otpadom bilo je središnja tema znanstveno-stručnog skupa XIII. međunarodni simpozij gospodarenje otpadom Zagreb 2014. održanog  i  6. i 7. studenoga 2014. u prostorima Gradske skupštine Grada Zagreba. Organizacijski odbor Simpozija pripremio je zaključke koje možete pogledati ovdje.

Gospodarenje otpadom bit će središnja tema  znanstveno-stručnog skupa XIII. Međunarodni simpozij gospodarenje otpadom Zagreb 2014. Simpozij će se održati  6. i 7. studenoga 2014. u prostorima Gradske skupštine Grada Zagreba.
Okvirna direktiva o otpadu Europske unije definirala je okvir za gospodarenje otpadom kroz hijerarhiju gospodarenja otpadom, a poseban naglasak stavlja na sprječavanje nastajanja otpada...
 Doze pod pritiskom kao što su dezodoransi, pjene za brijanje, šlag... spadaju u opasni otpad.
 Istina je da se 1. srpnja često spominje kao datum nakon kojeg više neće biti isto, kad počinjemo s primarnom selekcijom otpada na kućnom pragu. 
Grad Zagreb već godinama ispunjava obavezu odvajanja i recikliranja otpada.
Plastična i metalna ambalaža se na području Grada Zagreba odvojeno sakuplja u žutim spremnicima, koji su označeni narančasto-sivom naljepnicom Čistoće.
Nećemo se zauvijek moći s otpadom ponašati neodgovorno, bacati papir, staklo i plastiku gdje god nas je volja...
Ako ne idete u Brazil, a odlučili ste podržati naše nogometaše uz televizore u vašim domovima, najdražim kafićima ili uz velika platna koja će biti postavljena u gotovo svim zagrebačkim kvartovima, sigurno ćete potražiti i osvježenje koje često dolazi u plastičnoj, limenoj ili staklenoj ambalaži.
U krupni ili glomazni otpad svrstavamo stari namještaj, madrace, automobilske gume, prozore, vrata, tepihe. Sve ono što je zbog svog volumena i/ili mase neprikladno za sakupljanje s miješanim komunalnim otpadom.
Pelene se odlažu u miješani komunalni otpad.
Kante koje se koriste u letku i TV spotu su ilustracija kojom smo željeli pokazati koji otpad ide u koju kantu.
Obveze proizvođača otpada i posjednika otpada propisane su Zakonom o održivom gospodarenju otpadom (Narodne novine br. 94/13).
Odvajanje otpada i recikliranje u Zagrebu nije novost; već 15 godina gradske vlasti i komunalna poduzeća ulažu velike napore...
Središnja tema obilježavanja ovogodišnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša u Zagrebu bilo je učinkovito gospodarenje otpadom kao jedan od osnovnih preduvjeta zaštite okoliša.
Svjetsko prvenstvo u Brazilu mnogima je savršen izgovor za kupovinu novog televizora.
Zagrepčanke i Zagrepčani danas su u sklopu kampanje „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ na Bundeku odvajali otpad s gradonačelnikom Milanom Bandićem.
Misli, stvaraj, čuvaj zeleno i pametno gospodari otpadom 365 dana u godini glavne su zvijezde događaja koji će se održati u četvrtak, 5. lipnja u 17 sati na Cvjetnom trgu u Zagrebu.
Odvojeno prikupljanje i recikliranje bit će u središtu pozornosti u subotu, 31. svibnja u 15 sati na ovogodišnjoj 49. vrtnoj izloži Floraart na Bundeku.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je sa suradnicima predstavio kampanju „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ usmjerenu na edukaciju i informiranje građana o važnosti odvojenog prikupljanja otpada. 
U sklopu projekta Svi na zeleno koji Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća provodi zajedno s Radiom Sljeme i Udrugom Zelene Stope...
Zagrebački holding d.o.o. podružnica Čistoća podržava i podupire ekološko edukativni projekt "Svi na zeleno" u organizaciji Radija Sljeme i Udruge Zelene stope.
Krajem siječnja 2014. godine, na inicijativu Gradonačelnika Grada Zagreba, a u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i sport Zagrebački holding d.o.o
Ispisi stranicu