loading
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost

EU povjerenik za okoliš Vella na sastanku s ministrom Dobrovićem

EU povjerenik za okoliš Vella na sastanku s ministrom Dobrovićem
16. ožujka 2017.

21. 3. 2017. Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sastao se s Karmenuom Vellom, povjerenikom EU-a za okoliš, pomorstvo i ribarstvo. Razgovarali su o svim aktivnostima koje je Republika Hrvatska do sada poduzela u području zaštite okoliša  kao i na uspostavi sustava gospodarenja otpadom.

Povjerenik Vella naglasio je kako je u Hrvatskoj na području gospodarenja otpadom  postignut značajan napredak.

-Pozdravljam donošenje Plana gospodarenja otpadom, kao i Plana sprječavanja nastanka otpada. Sada je ključna implementacija za što mate moju punu podršku. Kružno gospodarstvo predstavlja veliku priliku za razvoj gospodarstva, investicije i otvaranje novih zelenih radnih mjesta.U izvještaju za Hrvatsku kao pozitivan primjer je posebno istaknut otok Krk u kojemu je uspostavljen sustav gospodarenja otpadom koji počiva na načelima kružnog gospodarstva te se potiče odvojeno prikupljanje, recikliranje i kompostiranje.-  kazao je Vella.

Ministar Dobrović rekao je kako je pred Republikom Hrvatskom još mnogo posla kako bi zacrtane ciljeve sada proveli na terenu. Također je istaknuo da će se osigurati sve potrebne promjene te uspostaviti sustav koji počiva na kružnom gospodarstvu.

-Mnogi gradovi i općine su spremni i čekaju javne pozive za sufinanciranje projekata iz područja gospodarenja otpadom, a s kojima ćemo uskoro krenuti. U kratkom vremenu ćemo ostvariti značajne pomake- rekao je ministar Dobrović.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija