loading
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost

Javni poziv za sudjelovanje u projektu kućnog kompostiranja otpada

Javni poziv za sudjelovanje u projektu kućnog kompostiranja otpada
07. travnja 2017.

Na temelju Plana gospodarenja otpadom u RH za razdoblje 2017. – 2022. Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić objavio je Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu kućnog kompostiranja otpada. 
Projekt se pokreće s ciljem uspostave cjelovitog održivog sustava gospodarenja otpadom, poticanja ekoloških vrijednosti te smanjenja ukupne količine otpada koja završava na odlagalištima.
Javni poziv upućuje se vlasnicima samostalnih stambenih jedinica i obiteljskih kuća s okućnicom, a informacije o projektu, edukativni material i prijavnica stići će na njihove adrese poštom.
Do 7. kolovoza, građani zainteresirani za sudjelovanje u projektu mogu se prijaviti vraćanjem ispunjene prijavnice na adresu Čistoće, mogu nazvati Pozivni centar ZG Holdinga na broj 072 500 400, odnosno, prijaviti se na e-adresu: kompostiranje@zgh.hr.


Poštovane sugrađanke i sugrađani!

Grad Zagreb, kako je poznato i nebrojeno puta potvrđeno, intenzivno i na svim područjima provodi odgovornu politiku zbrinjavanja svih vrsta otpada.
S ciljem daljnjeg razvoja pozitivnih navika u gospodarenju otpadom pokrenut je i projekt kućnog kompostiranja.
Nakon uspješno provedenih pripremnih aktivnosti, detaljno razrađenog procesa i stvaranja nužnih pretpostavki, započeli su postupci nabave te prikupljanja interesa građana.
S obzirom na to da Grad uvažava sve pozitivne propise Republike Hrvatske, tako i one koji reguliraju postupke javne nabave, u pojedinim su fazama svakog projekta moguća neočekivana vremenska odstupanja, na što preventivno nismo mogli utjecati.
Želimo vas izvijestiti da ulažemo najveće napore kako bi u što skorijem roku započela praktična provedba, odnosno distribucija kompostera te vas molimo za još kratkotrajno razumijevanje i strpljenje. Odmah nakon dovršetka propisanih natječajnih postupaka započet će podjela spremnika svim korisnicima koji su iskazali interes, o čemu ćemo dodatno izvijestiti.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija