loading
Štedimo resurse i sačuvajmo okoliš
Štedimo resurse i sačuvajmo okoliš

Postojeće stanje gospodarenja otpadom

Postojeće stanje gospodarenja otpadom

Budući da je u siječnju 2017. godine donesen Plan gospodarenja otpadom Republike Hrvatske za razdoblje 2017.-2022. godina, očekuje se donošenje Plana gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu za isto razdoblje, sukladno kojemu će postupati Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o.

Imajući u vidu činjenicu kako donošenje Plana gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu predstavlja složeni proces koji se sastoji od niza aktivnosti (provedba postupaka javne nabave, odobrenja nadležnih tijela i sl.), aktivnosti pokrenute u 2017. godini nastaviti će se i u 2018. godini.

Detaljna i precizna priprema i planiranje aktivnosti važan su element za ispunjavanje svih zahtjeva/uvjeta – tehnička dokumentacija, potrebne dozvole, rješenja i suglasnosti, koji su nužni za efikasno povlačenje sredstava iz fondova EU.

Za ispunjenje gore navedenih uvjeta nužna je suradnja i koordinirani napori svih struktura u Gradu Zagrebu, kao i učinkovita suradnja s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike i FZOEU, a sve u svrhu povlačenja predviđenih sredstava iz Europske unije, te kako bi trgovačko društvo Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. građanima Grada Zagreba osiguralo suvremeno, održivo gospodarenje otpadom uz najpovoljnije financiranje.

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija