loading
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost

4. međunarodna konferencija Smart Cities

4. međunarodna konferencija Smart Cities
23. travnja 2018.

Na 4. Liderovoj godišnjoj konferenciji „Smart Cities 2018. – Pametnim rješenjima do održivog grada“ održanoj 17. travnja 2018. predstavljeni su brojni projekti i strategije pametnih europskih i hrvatskih gradova.

Pametan grad (smart city) koncept je cjelovitog i održivoga grada u kojem će kvaliteta ljudskoga života, ali i odnosa prema prirodnoj okolini biti na znatno višoj razini. Uglavnom se temelji na upotrebi pametnih mreža , snažnijem uvođenju ICT tehnologija, internetskom povezivanju svih objekata, smanjenju onečišćenja okoliša, uvođenju inteligentnih transportnih sustava, ali i povećanju energetske učinkovitosti primjenom pametnog mjerenja i uvođenjem inovativnih rješenja u građevinarstvu.

Konferencija je okupila predstavnike gradova, inozemne predavače i poduzetnike koji nude pametna rješenja i pronalaze odgovore na goruća pitanja te detektiraju načine njihove praktične implementacije.

Jedna od bitnih tema ove konferencije bilo je upravo održivo gospodarenje otpadom. Na prezentaciji teme 'Održivo gospodarenja otpadom – tko su akteri ovog procesa i što nam poručuju?' sudjelovali su Igor Zgomba, direktor Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, koji su govorili o odvajanju otpada, Sanja Radović Josić, načelnica sektora za održivo gospodarenje otpadom Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Sonja Polonija, savjetnica crikveničke Eko Murvice i Udruge gradova i, čipiranim kantama, senzorima za očitovanje popunjenosti i komprimiranju otpada.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija