loading
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost

Prihvaćen prijedlog Studije izvodljivosti "Postrojenje za obradu odvojeno prikupljenog biootpada na području Grada Novske i građevine za pretovar biootpada na području Grada Zagreba"

Prihvaćen prijedlog Studije izvodljivosti
28. listopada 2020.

Grad Zagreb, Grad Novska i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o. sklopili su dana 10. travnja 2019. godine Sporazum o suradnji na pripremi i izgradnji postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada, koje će zajednički koristiti Grad Zagreb i Grad Novska.

Odredbom članka 5. Sporazuma određeno je da će nositelj izrade studijsko-projektne dokumentacije za postrojenje za obradu odvojeno prikupljenog biootpada biti Zagrebački centar za gospodarenje otpadom d.o.o.

Sukladno Sporazumu, izrada studijsko-projektne dokumentacije, između ostalog, uključuje izradu Studije izvodljivosti s analizom troškova i koristi s analizom poslovnog modela uključivo najmanje tri obrađena varijantna idejna rješenja i odabirom najboljeg rješenja. Studijom izvodljivosti obuhvaćena je analiza dvije glavne komponente projekta, izgradnja zajedničkog postrojenja za obradu odvojeno prikupljenog biootpada koje će se graditi na području grada Novske i izgradnja građevine za pretovar biootpada na području Grada Zagreba.

Slijedom navedenog, ZCGO predložio je Gradskoj skupštini Grada Zagreba donošenje Zaključka o prihvaćanju Studije izvodljivosti „Postrojenje za obradu odvojeno prikupljenog biootpada na području Grada Novske i građevine za pretovar biootpada na području Grada Zagreba.

Skupština Grada Zagreba na 37. Sjednici održanoj dana 28. listopada 2020. prihvatila je prijedlog Studije izvodljivosti "Postrojenje za obradu odvojeno prikupljenog biootpada na području Grada Novske i građevine za pretovar biootpada na području Grada Zagreba".

 

 

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija