loading
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost

Stavi pravu stvar na pravo mjesto

Stavi pravu stvar na pravo mjesto
28. rujna 2020.

Treća po redu manifestacija u okviru projekta „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ održana je 25. rujna na gradskim lokacijama - Trg dr. Franje Tuđmana, Sigečica kod Doma zdravlja te u Parku 101. brigade. Na spomenutim lokacijama organizirani su glazbeni nastupi, različite igre, kolo sreće, bubble football, streličarstvo, edukacija o očuvanju okoliša i društvene igre ''Ekodrom'' i ''Ekoforija''.


Okupljene na Trgu Franje Tuđmana, među kojima i brojnu djecu, pozdravila je zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc.dr.sc. Olivera Majić, ujedno i voditeljica projekta koja je naglasila kako upravo zbog djece, naših najmlađih i najzaigranijih sugrađana trebamo čuvati naš grad. „Kontinuirano osiguravamo adekvatnu infrastrukturu, a zahvaljujući Zagrebačkom holdingu nastavljamo u smjeru zelenog, održivog i sretnog Zagreba“ rekla je zamjenica Majić.

I na ovoj manifestaciji, zagrebački vrtićanci i osnovnoškolci, imali su priliku družiti se sa ZGOGOSIMA, koji su im uz glazbu, ples i igru mogli pokazati kako pravilno razvrstati otpad, jer "ZGOGOSI znaju kako!".

Projekt „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ čini dio napora Grada Zagreba kako bi postao predvodnik u odvojenom sakupljanju otpada te da tako približi Hrvatsku ostvarenju cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, na način koji je uobičajen u Europskoj uniji.

 

Slike preuzete sa web stranica Grada Zagreba: www.zagreb.hr
 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija