loading
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost

TESLA&FRIENDS 2018

TESLA&FRIENDS 2018
16. srpnja 2018.

Devetu godinu zaredom u Zagrebu od 9. do 11. srpnja 2018. održana je manifestacija TESLA&FRIENDS 2018., - dan znanosti, tehnologije i inovacija u Republici Hrvatskoj.

Projekcijom lika Nikole Tesle na zagrebačkim fontanama ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu 9. srpnja započela je tradicionalna manifestacije TESLA&FRIENDS kojom je obilježena 162. obljetnica rođenja Nikole Tesle i peti Dan Nikole Tesle – dan znanosti, tehnologije i inovacija u Republici Hrvatskoj.

Jedan od najvećih problema današnjice su klimatske promjene i s njima povezana kriza prirodnih resursa. Poznato je da se Nikola Tesla svojim radom, izumima i patentima zalagao za čist okoliš i odgovoran odnos pojedinaca prema prirodi. Uporaba nekih njegovih izuma i ideja rješava probleme očuvanja čiste prirode kao i dobivanje energije iz obnovljivih izvora te novih tehnologija.

"Energija, to je ključni problem budućnosti – pitanje života ili smrti. Sadašnji izvori energije su nepouzdani i truju naš planet. Možda preživimo to trovanje, ali doći će dan kada će ti izvori energije presušiti." Nikola Tesla

Zadnjeg dana manifestacije, u srijedu 11. Srpnja u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Komori Zagreb održana je konferencija „Tesla u Zagrebu“ o održivom gospodarenju otpadom i značaju zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj. Na konferenciji je između ostalog sudjelovao Zagrebački centar za gospodarenje otpadom, te je direktor Igor Zgomba održao prezenataciju na temu "Održivo gospodarenje otpadom Grada Zagreba i Zagrebačke županije".

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija