loading
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost
Čuvajmo okoliš oblikujmo budućnost

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju Projekta obrada građevnog i /ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada

Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za realizaciju Projekta obrada građevnog i /ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada
15. veljače 2021.

Sukladno Strategiji gospodarenja otpadom 2005.-2025. jer osigurava usklađenosti s ciljevima, mjerama te je usuglašen s konceptom gospodarenja otpadom važećim nacionalnim PGO RH 2017.-2022., potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava KK.06.3.1.17.0071 za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014-2020. 
Ugovor je potpisan od strane  Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja (Posredničk tijelo razine 1), Fonda za zaštitu okoliša (Posredničko tijelo razine 2) i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom d.o.o. (Korisnik). Svrha Ugovora je dodjela bespovratnih sredstava Korisniku u svrhu provedbe projekta "Obrada građevnog i/ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada". Projektom se uspostavlja mobilno postrojenje s ciljem oporabe građevnog i glomaznog komunalnog otpada te se očekuje postizanje društvene i ekonomske koristi i za društvenu zajednicu i za Korisnika. 

Odobrena bespovratna sredstva koristit će se za nabavu postrojenja za obradu/recikliranje građevnog i/ili krupnog (glomaznog) komunalnog otpada.

Ukupni prihvatljivi troškovi Projekta iznose 6.935.705,00 kn, a iznos bespovratnih sredstava iznosi 3.467.852,50 kn, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupne utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka  Projekta, što predstavlja 50% ukupno prihvatljivih troškova Projekta.

Razdoblje provedbe projekta je od dana početka obavljanja projektnih aktivnosti od 25.05.2020. do dana završetka svih provedenih aktivnosti, odnosno 23 mjeseca nakon početka aktivnosti, a najkasnije do 25.04.2022. godine.  

 

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija