loading
Štedimo resurse i sačuvajmo okoliš
Štedimo resurse i sačuvajmo okoliš

Edukativni film o kućnom kompostiranju

Edukativni film o kućnom kompostiranju

U okviru odgovorne politike zbrinjavanja svih vrsta otpada koju Grad Zagreb kontinuirano provodi s ciljem stvaranja optimalne komunalne infrastrukture te poticanja ekološke svijesti i daljnjeg razvoja pozitivnih navika u gospodarenju otpadom, pokrenut je Pilot projekt kućnog kompostiranja.

Naime, Grad Zagreb i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom je 07. travnja 2017. godine raspisao Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu Kućnog kompostiranja otpada, koji je trajao 120 dana od objave u novinama i na web stranicama Grada Zagreba, Zagrebačkog Holdinga i Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, te je također na 115.000 adresa svim vlasnicima samostalnih stambenih jedinica i obiteljskih kuća s okućnicom poslao prijavnice s informativnom brošurom kako bi se građani informirali o mogućnostima kućnog kompostiranja i prijavili za sudjelovanje u Pilot projektu.

Za vrijeme trajanja poziva pristiglo je 17.650 prijava.

Sredinom svibnja 2017. Grad Zagreb i Zagrebački centar za gospodarenje otpadom putem Ureda za javnu nabavu, pokrenuo je postupak javne nabave za nabavu kućnih kompostera. Postupak je okončan u rujnu 2017. Sa odabranim ponuditeljem Gradatin d.o.o. sklopljen je ugovor za nabavu kućnih kompostera u iznosu od 5.118.500,00 kn s PDV-om za 17.650 kompostera. Dinamika podjele kućnih kompostera odvijat će se prema gradskim četvrtima, a početak podjele kompostera za kućno kompostiranje započinje dana 15.11 na lokaciji Gradske četvrti Sesvete, te će trajati 60 dana.

Podružnica Čistoća pojedinačno će kontaktirati prijavljene korisnike, te u dogovoreno vrijeme dostaviti komposter na kućnu adresu. Prilikom dostave korisnik će potpisati Zapisnik o zaprimanju. Uz svaki pojedinačni komposter nalazi se uputa za slaganje i upotrebu kompostera.

Zagrebački centar za gospodarenja otpadom d.o.o. je za potrebe Pilot projekta izradio i edukativni film koji će se nalaziti na web stranicama Grada Zagreba, Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, Zagrebačkog holdinga i Podružnice Čistoće.